9 fitness tips voor vrouwen - Her Protein
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de €70,-.
  • Voor 15 uur besteld is morgen in huis.
  • NEW Fat Burner Miami Peach Ontdek Nu!

9 fitness tips voor vrouwen

door Her Protein  in Fitness

Wil jij meer resultaat behalen in de sportschool en ben je op zoek naar fitness tips voor vrouwen die werken? Wij vertellen je hoe jij het meeste uit je trainingen haalt én hoe je jouw leefstijl aanpast, zodat je er strakker uit komt te zien. Deze tips zijn zowel voor vrouwen die al een tijdje bezig zijn of net beginnen.

9 Fitness tips voor vrouwen.

1. Eet de juiste voeding

Voeding bepaalt voor een groot deel hoe jouw lichaam er uit komt te zien en is het belangrijkste onderdeel wanneer je meer uit je training wilt halen. Je hebt namelijk de juiste voedingsstoffen nodig om energie te hebben voor jouw krachttraining en om je lichaam te kunnen shapen. Of volle en strakke billen nou jouw doel zijn of je een getonede buik wilt hebben, met de juiste voeding kun je dit bereiken. Voeding levert de benodigde energie om alles uit je training te halen en je hebt voedingstoffen nodig om je spieren te beschermen en op te bouwen. Eet meer groente en fruit, minder suikers en eet voldoende eiwitten. Waarom dit zo belangrijk is leggen we hier onder verder uit.

2. Eet voldoende eiwitten

Jij doet waarschijnlijk aan krachttraining voor vrouwen, omdat je jouw spieren wilt laten groeien of shapen. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Je hebt eiwitten nodig om je spieren te laten functioneren en om je spiermassa toe te laten nemen. Eet je te weinig eiwitten, terwijl je wel veel traint? Dan ontstaat er spierafbraak, dit is het tegenovergestelde van wat jij wilt!
Je kunt uitrekenen hoeveel eiwitten jouw lichaam per dag nodig heeft aan de hand van de volgende vuistregel. Een actieve vrouw heeft zo'n 1,5 gram eiwitten nodig per kilo lichaamsgewicht. Als jij 60 kilo weegt, wil dit zeggen dat je 1,5 * 60 = 90 gram eiwitten per dag zou moeten eten. Door voldoende eiwitten te eten kan jij progressie boeken. Voedingsmiddelen met die veel eiwitten bevatten zijn onder andere eieren, kwark, kip, vis, noten, pindakaas en peulvruchten. Met eiwitshakes voor vrouwen kun je eenvoudig en snel de benodigde eiwitten tot je nemen.

3. Gebruik voeding supplementen

Naast de juiste training en voeding kan het gebruik van voeding supplementen het proces van spierontwikkeling bevorderen. Supplementen kun je gebruiken voor extra energie of kracht, een groter uithoudingsvermogen, sneller herstel of om voldoende macro's binnen te krijgen zoals met eiwitshakes voor vrouwen. Supplementen kunnen jouw lichaam ondersteunen om je doelen op een efficiënte manier te bereiken.

Eiwitshakes voor vrouwen zijn één van de meest functionele supplementen die je kunt gebruiken. Deze dragen niet alleen bij aan spiergroei, maar versnellen ook het proces van herstel na de training. Dit is een zeer belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan jouw succes. Tijdens de training wordt namelijk spierweefsel afgebroken. Voeding is daarna van cruciaal belang om het herstel optimaal te laten verlopen.

4. Stel doelen

Dit is erg belangrijk: wat wil jij bereiken in de sportschool? Wil je jouw vetpercentage verlagen, een strak en afgetraind lichaam, wat fitter worden of je uithoudingsvermogen verbeteren? Bij verschillende motivaties horen verschillende doelen. De kans is groter dat je jouw doelen behaalt wanneer je deze SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden) maakt.

Schrijf je doelen voor jezelf op. Wat wil je bereiken, waar, wanneer en waarom. Door jouw motivatie te weten werk je gericht naar jouw doelen toe. Ook is de kans kleiner dat je een training overslaat wanneer je jouw doelen voor ogen hebt.

5. Volg een trainingsschema

In het begin word je lichaam constant uitgedaagd tijdens het sporten, maar op een gegeven moment raak je gewent aan de oefeningen en daag je jouw lichaam niet meer uit. Het is belangrijk om je spieren steeds de juiste prikkel te blijven geven. Om jouw doelen te bereiken is het belangrijk om een trainingsschema op te stellen die je doelen ondersteunt en dit schema regelmatig aan te passen.

Neem bijvoorbeeld je telefoon mee of een simpel logboekje waarin je jouw trainingsschema opschrijft als: oefening, reps, gewicht. Volg een schema 4 tot 6 weken tussen de 2 tot 4 keer per week en switch dan de oefeningen.

6. Doe aan krachttraining

Vrouwen richten zich vaak op cardio of trainen te licht wanneer ze wel wat gewichten erbij pakken. Om je spieren te laten groeien en om strakker te worden, moet je jouw spieren toch echt hard aanpakken. Zoek hier dan ook echt je grenzen in op. Squat jij normaal met 20kg en doe je 10 reps? Pak dan eens 25kg en probeer de 8 reps te halen. Krachttraining is voor vrouwen nodig voor het behalen van de gestelde doelen zoals een strakker lichaam, afvallen, minder armvet, mooie gevormde billen etc.

Door minder herhalingen te doen kun je meer kracht zetten, waardoor dit een goede manier van trainen is als je jouw spiermassa wilt vergroten. Het is de bedoeling dat je die laatste rep er nog net uit kunt persen. Dan pauzeer je een minuutje en doe je nog 2 keer dezelfde set. Blijf de oefening altijd goed uitvoeren in de juiste houding. Als dit je niet lukt, is het gewicht te zwaar. Is het jouw doel om juist een beter uithoudingsvermogen te krijgen? Dan is het ook goed om aan krachttraining te doen, maar dan wil je liever meer herhalingen met minder gewicht doen.

7. Zorg niet dat je in bepaalde routines komt

Routines in de sportschool wil je vermijden. Niet alleen daag je jouw lichaam niet meer uit als je steeds hetzelfde rondje blijft doen, maar dit kan ook erg saai worden. Door op de automatische piloot te gaan sporten krijg je steeds minder zin in je workouts en dat is zonde! Zorg er dus voor dat je regelmatig afwisselt en bijvoorbeeld de ene dag een cardio sessie doet, je dan weer op je onderlichaam richt en een andere dag op je bovenlichaam. Met een goed trainingsschema weet jij je training zo goed mogelijk in te richten.

8. Pak je rust en slaap voldoende

Rust is haast net zo belangrijk als jouw inspanning. Je spieren moeten na een intensieve training kunnen herstellen. Als je maar door blijft trainen, is de kans op den duur groot dat je spieren overbelast raken of dat je met blessures te maken krijgt. Dagelijks heb je zo'n zeven tot acht uur slaap nodig om te herstellen. Wanneer je net begint met sporten is het verstandig om altijd minimaal twee dagen te rusten tussen je trainingen. Wil je vaker sporten? Kies dan voor een split schema.

9. Drink elke dag voldoende water

De laatste tip in de lijst van "fitness tips voor vrouwen" is het dagelijks drinken van voldoende water. Het drinken van water is goed voor je algemene gezondheid en kan je zelfs helpen om op gezond gewicht te blijven. Vrouwen die dagelijks niet voldoende water drinken hebben een grotere kans om in gewicht aan te komen, blijkt uit onderzoek.

Hoeveel water moet ik elke dag drinken? Gemiddeld moet iedere actief sportende vrouw gemiddeld 2 tot 3 liter water per dag drinken. Onze tip is om daarom voor, tijdens en na het sporten water te drinken. Zo zit je al snel rond de 2/3 liter water per dag. 


Laat een reactie achter
TERUG NAAR BOVEN

Iemand kocht net

Product name

info info