Afvallen met eiwitshakes: zó doe je dat + schema - Her Protein
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de €70,-.
 • Voor 15 uur besteld is morgen in huis.
 • NEW Fat Burner Miami Peach Ontdek Nu!
 • Home
 • Blogs
 • Afvallen met eiwitshakes: zó doe je dat

Afvallen met eiwitshakes: zó doe je dat

door Her Protein  in Lifestyle

Vrouwen drinken eiwitshakes om diverse redenen, zoals ondersteuning bij spieropbouw, hulp bij afvallen of om sneller te herstellen van een blessure. Hoewel allerlei voedingsmiddelen van nature rijk aan eiwitten zijn - zoals eieren, vlees, gevogelte, melk en groenten - worden eiwitshakes tegenwoordig steeds populairder als aanvullende bron van eiwitten.

Als je je afvraagt of eiwitshakes, ook wel bekend als proteïne shakes, jou kunnen helpen bij het afvallen, dan ben je zeker niet de enige. Dit artikel gaat dieper in op de vraag of eiwitshakes ondersteuning kunnen bieden bij gewichtsverlies. Zo ja, welke eiwitshake is dan het beste?

Afvallen met eiwitshakes

Wat zijn eiwitshakes?

Je kunt kant-en-klare eiwitshakes kopen maar je kunt ze ook zelf bereiden door een eiwitpoeder te mengen met een vloeistof. De meeste vrouwen gebruiken hier water voor aangezien dit geen extra calorieën levert, maar melk of sinaasappelsap is ook mogelijk. Eiwitshakes worden gebruikt om een verzadigend gevoel te geven en om hiermee het hongergevoel te onderdrukken. Dit heeft als gevolg dat je gedurende de dag waarschijnlijk minder calorieën tot je neemt en er zo een negatieve energiebalans ontstaat. Een negatieve energiebalans betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt dan dat het binnenkrijgt, dit is nodig om af te kunnen vallen.

Eiwitshake als maaltijdvervanger?

Hoewel er extremere diëten bekend zijn waar men wordt aangemoedigd om de hele dag bijna niets anders dan eiwitshakes te nuttigen, raden wij dit niet aan. Zoals de naam al weergeeft, zijn eiwitshakes rijk aan eiwitten, maar meestal niet zo rijk aan andere voedingsstoffen. Wij raden aan eiwitshakes te gebruiken om één tot twee maaltijden per dag te vervangen. Een goed uitgebalanceerd dieet bestaat uit voldoende eiwitten, langzame koolhydraten (volkoren producten) en gezonde vetten.

Een voorbeeldschema met eiwitshakes

 • Ontbijt: kwark met een schepje eiwitpoeder er door heen (circa 200 tot 300 calorieën)
 • Een klein tussendoortje (circa 100 calorieën)
 • Lunch: een eiwitshake (circa 200 tot 300 calorieën)
 • Een klein tussendoortje (circa 100 calorieën)
 • Diner: samen eten met de familie, normale voedzame maaltijd (400 tot 500 calorieën)
 • Een klein tussendoortje (circa 100 calorieën)

Spierbehoud tijdens afvallen

Als je aan het afvallen bent dan loop je het risico dat je lichaam, in plaats van vet en koolhydraten, terugvalt op de verbranding van eiwitten. Dit heeft vermindering van je spiermassa tot gevolg, dit wil je te allen tijde voorkomen.
Als je je eiwitinname dus verhoogt met behulp van eiwit shakes of smoothies, dan help je jouw lichaam in het behouden van je spiermassa. Als je het combineert met krachttrainingen, zal het ook zeker ondersteunend werken aan het opbouwen van je spiermassa. Een grotere hoeveelheid spieren in jouw lichaam betekent dat je lichaam, zelfs in ruststand, meer calorieën verbrandt dan zonder deze extra spiermassa.

Beste eiwitshake voor afvallen

Er bestaan verschillende soorten eiwitten die als basis voor een eiwitshake gebruikt kunnen worden. De juiste keuze hierin maken is bepalend voor de mate waarin de shakes je helpen met afvallen. De ene eiwitshake bevat namelijk meer calorieën dan de andere.

Wat is nu de beste type eiwit om te helpen met gewichtsverlies? Dit zijn tegenwoordig de meeste populaire soorten eiwitten: 


 • Whey: eiwit op basis van zuivel. Deze soort bevat alle essentiële aminozuren en wordt snel door je lichaam opgenomen.
 • Caseïne: eiwit op basis van zuivel. Deze soort bevat alle essentiële aminozuren en wordt langzaam door je lichaam opgenomen.
 • Erwten: Eiwit op plantaardige basis en bevat hoogwaardige eiwitten. De beste vegan alternatief voor een eiwit shake. 
 • Soja: eiwit op plantaardige basis en bevat alle essentiële aminozuren.
 • Hennep: eiwit op plantaardige basis, hoog in omega 3 en omega 6 vetten maar bevat niet alle essentiële aminozuren.
 • Rijst: eiwit op plantaardige basis, bevat niet alle essentiële aminozuren.

Als het gaat om hulp bij afvallen dan kun je het beste kiezen voor het whey eiwit. Omdat whey sneller opgenomen wordt dan caseïne zal dit sneller werken om het hongergevoel af te laten nemen. Ook bevat whey, in tegenstelling tot enkele plantaardige alternatieven, alle essentiële aminozuren.


Whey poeder bestaat voor 11 tot 15 procent uit eiwitten. Whey concentraat bevat tot 89 procent eiwitten en bij whey isolaat bedraagt het eiwitpercentage minimaal 90 procent. Dus onder de whey eitwit poeders is whey isolaat de absolute topper.

Onze tip: Gebruik eiwitshakes en fatburners om nog sneller af te vallen

Fatburners doen exact wat de naam al doet vermoeden, namelijk de vetverbranding stimuleren. Fatburners bevorderen je stofwisseling, verminderen de vetopname en kunnen je eetlust in toom houden. Wij raden aan om bij het gebruik van fatburners ook eiwitshakes te nemen om ervoor te zorgen dat je spiermassa behouden blijft tijdens het afvalproces.

Conclusie: Kun je afvallen met eiwitshakes?

Ja, eiwitshakes kunnen effectief zijn en het afvallen versnellen. Een dieet volgen waardoor je je inname van calorieën vermindert, zal altijd doeltreffend zijn, los van het feit of je de maaltijden in vaste of vloeibare vorm tot je neemt. Gezien het feit dat eiwitshakes meestal minder calorieën bevatten dan de maaltijd die je ermee vervangen hebt, zal dit sterk bijdragen aan een negatieve energiebalans en is het slechts een kwestie van tijd voordat je resultaten gaat zien.

Hoewel de meeste vrouwen genoeg eiwitten binnen kunnen krijgen als ze een volwaardig voedingspatroon hanteren, zijn eiwitshakes tijdens het afvallen een gemakkelijke en veilige manier om de eiwitinname op peil te houden. Het zal je hongergevoel stillen, gewichtsverlies bevorderen en de kans op terugval verkleinen.

Neem nu snel een kijkje in onze webshop, we hebben diverse eiwitshakes in ons assortiment!

7 opmerkingen
door valoficagozaz op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Ofeyuy Obesod wqq.boqf.herprotein.nl.gml.bj http://slkjfdf.net/

door ayozogisoqa op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Isopaxaix Ijeucov evx.kuzl.herprotein.nl.sop.ss http://slkjfdf.net/

door eetuyeniov op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Togqewusu Okugqag uld.wzvy.herprotein.nl.jhc.gq http://slkjfdf.net/

door ihofufucuk op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Ibitas Ijlahovy nlf.njth.herprotein.nl.tdp.od http://slkjfdf.net/

door ogulilabuy op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Yicike Amnonarig wba.vepw.herprotein.nl.oyb.cm http://slkjfdf.net/

door awonori op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Atubole Eheqebe rdi.upst.herprotein.nl.rhb.hr http://slkjfdf.net/

door ititidapevo op May 06, 2021

http://slkjfdf.net/ – Kimotar Eijogi czm.rpxc.herprotein.nl.dha.ot http://slkjfdf.net/


Laat een reactie achter
TERUG NAAR BOVEN

Iemand kocht net

Product name

info info